Koliko je logotip firme bitan?

Koliko je logotip firme bitan zapravo?

Share:

Koliko je logotip firme bitan zapravo, da li je uopšte, i koliko je u koliko jeste?

Ovo je verovatno pitanje koje ste sebi postavili ukoliko ste se našli u situaciji gde Vam je bio potreban logotip. Odnosno ako ste bili na pragu započinjanja nekog poslovanja.

Nakon toga se nametnulo pitanje da li ćete potražiti pomoć neke agencije u pronalaženju Vašeg savršenog vizuelnog rešenja ili ćete pozvati vašu sestru od tetke koja ima klinca koji zna da radi tamo nešto u onom fotošopu, uštedeti novac, a i šta su agencije bolje od njega kad je mali talentovan! 

U logotipu se nalazi osnova vizuelnog identiteta firme, imidž i znak prepoznatljivosti. Logotip predstavlja vizuelni stub jedne firme i s toga je važno jasno definisati proces izrade logotipa i njegovu primenu. Takodje je u procesu izrade jako bitna komunikacija izmedju klijenta i kretivnog tima.

Google AdSense (reklamni prostor)

Naš savet je da dobro razmislite, ne kažemo da dečko ne zna šta radi. Ali da li zna zakone, da li zna u kakav rizik može staviti Vas i Vaše poslovanje u odnosu na zakon o žigu, za početak, ukoliko plagira nečije već postojeće rešenje. Ali da li agencije znaju takođe?

To je svakako tema o kojoj se trebaju obrazovati kako amateri tako i profesionalni pružaoci grafičkih usluga kako bi obezbedili klijente od mogućih pravnih i finansijskih posledica.

Što se tiče odabira Vašeg dizajnera, prepustite da portfolio odluči. Zatražite portfolio radova da li od agencije ili pojedinca i odlučite šta Vama više odgovara, čiji Vam se pristup više svidja kao i stil. Proverite iskustvo i upućenost u ovu industriju, obrazovanje je takođe poželjno jer je grafički dizajn daleko više od poznavanja softwear-a.

Bez logotipa, ili sa lošim logotipom, firma nema identitet. A identitet jedne firme/brenda/marke je od krucijalnog značaja u vremenu brendova u kojem živimo. Dakle ne budite u dilemi, logotip je od ekstremnog značaja za vaše poslovanje jer je on tačka polaska svega što će se kasnije graditi oko firme/brenda/marke u grafičkom smislu a odnosno na korporativni identitet ili marketing.

S toga, poverite posao stvaranja logotipa nekome za koga ste sigurni da pre svega zna šta radi, ne da se vežba na Vama, naravno ukoliko planirate ozbiljno da poslujete na tržištu.


Pogledajte naše Pakete za Dizajn Logotipa:

Share:

Još nešto sa bloga

15 Word dizajnova za CV – Besplatano Želite da posedujete CV profesionalnog dizajna koji će privući pažnju poslodavca i ostaviti …
Šta je vizuelni Identitet? Vizuelni identitet odnosno Korporativni Identitet je lice jednog brenda. Njegov znak prepoznatljivosti na tržišti. Odlike vizuelnog …
Značaj Web sajta za poslovanje Web sajt je najvažnija marketinška komponenta kompanije ili preduzeća u modernom poslovanju, gde ljudi svoje …
Koliko je logotip firme bitan zapravo? Koliko je logotip firme bitan zapravo, da li je uopšte, i koliko je u …

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top